Maastamuuton hinta

Suomesta puuttuu maastamuuttokritiikki. Minkäänlaista julkista yhteiskuntapoliittista keskustelua ei käydä verovarojen haaskaamisesta maastamuuttajiin, jotka saattavat notkua maassa vain ilmaisen koulutusjärjestelmän takia. Aina syntymästään lähtien nämä "Virtaset" nauttivat moninaisia yhteiskunnallisia tukia, ilmaisen terveydenhuollon ja koulutuksen, aina korkeakoulutasolle asti. Keskikaljarahaakin valtio syytää akateemiselle haalarikansalle ilman minkäänlaista velvoitetta tukien takaisinmaksusta missään muodossa. Tutkinto kädessä nämä kiittämättömät marssivat töihin ulkomaille, paeten "hyvinvointiyhteiskunnan" tuloverotusta ja alhaista palkkatasoa. Suurin osa maastamuuttajista ovatkin täten elintasopakolaisia. 

Yhteiskunnallisesti on kestämätöntä veropolitiikkaa hyysätä "Virtasten" mahdollista pakoa ulkomaille, kun ovat ensin poimineet rusinat Suomi-neidon ilmaisesta pullasta. Humanitaarisen maastamuuton kustannuksia laskiessa on otettava huomioon erityisesti kumulatiivinen vaikutus verovarojen täydellisessä investointitappiossa. Koulutukseen kuluneen rahan ja menetettyjen verotulojen lisäksi on otettava huomioon tänä aikana saavuttamaton tuotto, jos "Virtanen" olisi ollut töissä.

Hallitsematon maastamuutto saattaa houkutella yhä useamman suomalaisen töihin ulkomaille, jos tieto korkeakoulutettujen palkkatasoista maailmalla leviää Suomessa. Erityisesti Euroopan unionin maat ovat vaarallisia, koska näihin suomalaisilla ei ole mitään estettä muuttaa elintasoturisteina. Aiemmin kielitaito, koulutuksen kelpoisuus ja metsäläinen asenne saattoivat rajoittaa maastapakoa, mutta nykyään yhä useampi koulutettu jättää suomalaisen verokarhun nuolemaan pöhöttynyttä käpäläänsä.

Nyt on aika pelastaa "uppoava länsi", jonka koulutetut ovat ironisesti muuttamassa Itä-Euroopan pohjoisimmasta kolkasta sinne länteen. Lukitaan ovet sisältä käsin, etteivät ajat vain muutu. Kesällä keitellään metsässä pontikkaa, kirotaan ryssiä ja muistellaan sotia lämmöllä, nenä punaisena. Ihanaa leijonat, ihanaa.

4 kommenttia:

nick kirjoitti...

Hyvä teksti ja aihe. Tästä ei tosiaan keskustella ikäänkuin sitä ei tapahtuisi. Vaikka tiedän mitä siirtolaiselämä muualla Euroopassa on, silti mietin pitäisikö lähteä takaisin kun ei Suomessa pysty kovalla työlläkään hankkimaan mitään. Numerot ovat numeroita ja tilastot väittävät jotain, mutta käteen ei jää rahaa, ei millään konstilla. Verottaja pitää huolta siitä ja yleinen ilmapiiri latistaa kaikki uudet ideat. Jos hyvä tili kiinnostaa, suunnaksi kannattaa ottaa joku muu maa. Ja tottakai fiksuimmat lähtevät, kukas muukaan.

LL kirjoitti...

Kyllähän tästäkin puhutaan ja asia tiedostetaan. Aina joku sivulause Hesarin aihetta läheltä liippaavissa jutuissa muistaa kauhistella tätä. Ja jos maastamuuttokritiikki laajennetaan Virtasten ulkopuolelle esim. kiinalaisiin ja nigerialaisiin AMK-opiskelijoihin, jotka ottavat sen tutkinnon ja häipyvät sitten jenkkeihin duuniin, on kritiikki jopa aika voimakasta.

Se ei kuitenkaan ole minkäänlainen prioriteetti politiikassa, koska raha tulee taikaseinästä. Näin on meillä päätetty ja taustalla on sosialistinen yhteiskuntautopia, ns. pohjoismainen hyvinvointivaltiomalli. Jos sitä aletaan ajaa alas, kuten tulevaisuudessa väistämättä käy, asia korjautuu itsestään. Muussa tapauksessa status quo on ainoa vaihtoehto.

Mutta mites TeeTee kun muistan sinun kuitenkin lausuneen jotain sellaista, että jos ei olot Suomessa kelpaa niin aina täältä pääsee pois? Eli toivotat toisaalta oloihinsa tyytymättömät tervemenneeksi, mutta sitten kuitenkin pidät heitä kiittämättöminä kun ottavat neuvosta vaarin.

Timo Takkinen kirjoitti...

Kirjoitustyylissäni käytän paljon ironiaa. Tässäkin tekstissä ironia löytyy maastamuuttokritiikin läheisestä suhteesta "maahanmuuttokriittiseen keskusteluun", jossa vain suvaitsemattomuuden suvaitsemattomuudella voidaan parantaa yhteiskuntaa suvaitsevammaksi.

Vuoden 1864 jälkeen valtaosa suomalaisista on lähtenyt maasta paremman elämän perään - elintasopakolaisina. Maastamuutosta aiheutuvat yhteiskunnalliset kulut ovat kumulatiivisesti laskettuna valtavat, mutta kuka Suomessa valittaa maastamuuttajista?

Suomi, Itä-Euroopan pohjoinen länsi on uppoamassa. Syynä ei ole muutto maasta tai maahan, paremminkin metsäläinen asenne ja hyvinvoinnin valtiokontrolli. Menestyjät muuttavat ulkomaille, koska Suomessa kannustetaan matalapalkkaisuuteen ja velallisuuteen, josta annetaan veroalennusta. Yksityisyrittäjää rangaistaan palkansaajaa heikommalla sosiaaliturvalla ja kovemmalla vero- ja omavastuulla. Innovaatioista palkitaan kaikkialla paremmin.

Tulevaisuuden kannalta on kriittistä suunnata poliittiset voimavarat siihen, millä keinoin maastamuutto saadaan vähemmän houkuttelevaksi. Asiat tärkeysjärjestykseen!

BmD kirjoitti...

Oih, pakko tulla vain jättämään lämpimät kiitokset hyvästä kirjoituksesta ja aiheesta, joka on erittäin tervetullut. Välillä voi tosiaan katsoa asiaa myös eri näkövinkkelistä.